Limingan kunnassa kuntosalien ovet aukeavat mobiilisti

Limingan kunta otti käyttöön vuonna 2021 rovaniemeläisen Minesecin E-tilat-kiinteistöhallintajärjestelmän. Tyytyväisten asukkaiden liikuntatilojen käyttö on kasvanut kahdessa vuodessa jo 1 400 käyttäjään.

Järjestelmällä integroidaan niin kulunvalvonta kuin kalenterivaraukset aina liikuntavuorojen maksamiseen. Älypuhelimella kuntosali- tai liikuntavuorot ovat ostettavissa vaikkapa kotisohvalta. Puhelimeen ladatulla tunnistautumisella liikkuja pääsee liikuntatilaan hänelle sopivalla ajalla.

Omaisuudenhallintaa tiedolla johtaen

Menot liikuntapalveluissa ovat pysyneet samana, mutta tuloja on kertynyt käyttäjämäärien kasvaessa. Limingalla käyttäjät ovat iältään 14-vuotiaasta yli 80-vuotiaisiin. Suurin ryhmä on työikäiset kuntalaiset, liikunta-palvelupäällikkö Janne Laamanen Limingan kunnalta kertoo.

E-tilat kiinteistöhallinnalla saadaan seurantaan ja raportointiin kätevä työkalu.

Tiedolla johtaminen on tuonut meille tarkemmat varausasteen seuranta- mahdollisuuden. Käyttöasteen seurantaa suunnitellaan seuraavaksi sekä henkilökunnan käyttämän Outlookin tilavarauskalenterin yhdistäminen samaan järjestelmään. Olemassa olevien järjestelmien yhteensovittaminen, kun säästää resursseja, Janne Laamanen laskee.

Helppo käyttää

Kiitosta mobiilisovelluksen käytöstä on tullut sen helppokäyttöisyydestä ja huoltovarmuudesta. Ongelmia ei ole ilmennyt, jos jotakin pientä on ollut, niin nekin ovat enemmän puhelimesta johtuvia kuin järjestelmästä.

– Autamme jokaista asukasta kädestä pitäen älypuhelimen käytössä ja ilmaisen sovelluksen lataamisessa puhelimeen. Rinnakkaiskäytössä on myös sirulla varustettu lätkä liikuntapaikan käyttöön. Liikuntaharrastus, kun ei jää oven avautumisesta kiinni, Laamanen lupaa.

Skaalautuva järjestelmä

Limingassa järjestelmän piirissä on jo kuntosalien lisäksi kaikki kunnan sisäliikuntatilat ja avantouimapaikan pukuhuone. Muita järjestelmä-laajennuksia on suunnitteilla. E-tilat kiinteistöhallintajärjestelmä skaalautuu yhtä lailla pieniin yksiköihin kuin laajoihin kokonaisuuksiin, kuten teollisuuteen. Samasta järjestelmästä, kun voidaan ohjata pelastustoimia ja hoitaa kustannuspaikkakohtaisesti laskutusta. Näin ollaan jo asemoitu kiinteistönhallinta strategiseksi osaksi kiinteistön elinkaarta sekä sen seurantaa ja ohjaamista.

Kaikki samassa paketissa

Järjestelmäintegraatio

Avainhalinta

  • sähköoiset tunnisteet ja koodit
  • avainten hallinta ja seuranta

Kulunvalvonta

  • kulkuluvat
  • kulkuoikeuksien hallinta ja seuranta

Varausjärjestelmä

  • varaukset ja tilaukset
  • maksut

Raportointi

Minesec on suomalainen turvallisuusalan korkean teknologian laitteiden kehittäjä ja palveluntoimittaja. Yhdistämällä
teknologian ja muotoilun Minesec rakentaa ihmisläheisiä ratkaisuja turvalliseen elämään ja ympäristöön. Minesecin käyttämistä integrointijärjestelmistä on patentoitu yli 15 innovaatiota niin Suomessa kuin ulkomailla.

Ota yhteyttä!

+358 45 7731 1950
myynti@minesec.fi

Muita uutisia