Limingan kunta uudisti vuokrattavien tilojen varausjärjestelmän

Uuden tilanvarausjärjestelmän hankinta tuli Limingassa ajankohtaiseksi, kun kuntalaisten liikuntapalveluita päätettiin parantaa. Tavoitteena oli myös nostaa kunnan liikuntatilojen käyttöastetta. Seniortekin e-Tilat -tilanvarausjärjestelmän avulla nämä Limingan kunnan asettamat tavoitteet saavutettiin.

Limingan kunta on hankkinut uuden Seniortekin tilavarausjärjestelmän e-Tilat, joka on kehitetty yhteistyössä Schneiderin, Asion ja HAMK Smart -tutkimusyksikön kanssa. Järjestelmään sisältyy automaattisesti ohjattavat sähkölukot, Schneiderin EcoStruxure järjestelmä ja Asion ohjelmistot. e-Tilat järjestelmän avulla kuntalaiset ja kunnan omat työntekijät pystyvät helposti varaamaan ja käyttämään Limingan kunnan kaikkia liikuntatiloja ja kokoustiloja kunnan Lakeustalolla. Janne Laamanen, Limingan liikuntapalvelupäällikkö kertoi, että järjestelmän asennus ja sen käyttöönotto sujui pääsääntöisesti hyvin ja se otettiin käyttöön syyskuussa 2021.

 

Pasi Nurmelan, Seniortekin toimitusjohtajan mukaan e-Tilat -tilanvarausjärjestelmää on helppo käyttää:

”Asiakas pääsee varaamaan haluamansa liikuntatilan älypuhelimella. Älypuhelimesta näkee heti halutun liikuntatilan varattavissa olevat vapaat ajat. Ilmaiseksi ladattavalla älypuhelimen e-Tilat -sovelluksella asiakas pystyy vaivattomasti avaamaan liikuntatilan oven oman vuoron alkaessa.”.


Liikuntapalvelupäällikkö Laamasen mukaan e-Tilat -sovelluksen käyttö on ollut sujuvaa, ja liikuntatilojen käyttäjät voidaan nyt myös tunnistaa luotettavasti. Tämän ansiosta liikuntatilatilojen huollon tarve vähenee ja niiden käyttö on asiakkaalle turvallista. E-Tilat -järjestelmän monipuolisuuden ja joustavuuden ansiosta Limingan kunnan on helppo jatkossa innovoida ja kehittää lisäpalveluita liikuntatiloja käyttäville kuntalaisille. Laamanen mainitsi myös, että e-Tilat -tilanvarausjärjestelmän käyttöönoton jälkeen kunnalle on tullut välittömiä kustannussäästöjä n. 200€/kk ja säästöt kasvavat sitä mukaan, kun kuntalaiset asentavat e-Tilat sovelluksen älypuhelimiin, ja vanhan järjestelmän käyttö päättyy.

Muita uutisia